Inkognito

Inkognito

I rollerna
Gisela: Sara Fridh
Didrik: Martin Birgerson
Systerns pojkvän: Matias Rindhoff

Produktionsuppgifter
Foto: Martin Birgerson
B-foto: Mattias Fransson
Klipp: Martin Birgerson
Regi: Lina Bevervik
Manus & regi: Martin Birgerson
Produktionsår: 1997

Tekniska uppgifter
Speltid: 18 minuter
Format: Beta SP
Ljud: mono

Inkognito

När Didrik börjar gymnasiet träffar han Gisela. De blir bästa vänner och flyttar tillsammans in i en lägenhet i Stockholm. Trots utan något förhållande finns de alltid vid varandras sida. En dag gör de misstaget att ligga med varandra och allt börjar rasa ihop, Gisela är kär men inte i Didrik. De flyttar ifrån varandra men fortsätter att träffas men inget är som förr.

Visningar

Det var inte utan en viss stolthet som jag kunde konstatera att min kortfilm Inkognito hade blivit utvald till en av 1997 intressantaste videoproduktioner av Göteborg film festival. Inkognito kom att medverka på den 21:a Göteborg Film Festivals Videosektion med visning på Hagabion salong 2 den 4:e februari 1998. Veckorna innan rådde en förbril aktivitet med planering och intervjuer i Media. Resultatet blev en artikel i Östgöta Correspondenten och till det kom också inslag i Radio Östergötland, SVT Östnytt och TV 4 Öst. När Göteborg Film Festival väl var slut lutade jag mig inte tillbaka med fötterna på bordet utan arbetet med Inkognito fortsatte, då jag vill nå ut till en ännu större publik.

Redan samma år, 20 november 1998, kom Inkognito visas på Solnas ungdomsfilmfestival i Gamla Filmstaden studion. Att det just var på Gamla Filmstaden kändes extra kul då det är historisk mark i filmbranchen. Under hösten och våren 2000/2001 användes en sekvens från Inkognito i SVT östnytts kulturvinjett som sändes i deras dåvarande digitala kanal.

I slutet av april 2005 blev Inkognito åter aktuell då den numera nedlagda tv-kanalen Nollettan (Kanal Lokal Östergötland) visade filmen vid fyra tillfällen. Inkognito kom också att visas vid tre tillfällen under september 2005 i Nollettan och då skrev både Östgöta Correspondenten och Extra Östergötland om filmen.

Se filmen

playlogga Titta!