When Destiny calls

When Destiney calls

I rollerna
Kvinnan: Jenni Justén
Mannen: Mattias Fransson
Flickan: Isabella Tielman
Kvinna 1: Lina Äse
Kvinna 2: Maria Birgerson
Kvinna 3: Cecilia Bevervik

Produktionsuppgifter
Manus & regi: Martin Birgerson
Regiassistent: Pernilla Svantesson
Foto & klipp: Martin Birgerson
Produktionsassistent: Markus Birgerson
Ljudläggning: Martin Birgerson
Stillbild: Pernilla Svantesson
Transport: Fredrik Carlsson
Produktionsår: 2004

Tekniska uppgifter
Speltid: 11.20 minuter
Format: DVCam
Ljud: stereo

When Destiney calls

När han står där och det är dags, är det egentligen redan för sent. Det han gjort, hans handlingar och hans val avgör. När hon höjer handen vet han. Eller som man brukar säga - som man bäddar får man ligga. Detta är en film som berättar om vad som blir kvar när man väljer bort det som borde vara det viktigaste i livet - ens barn.

Min nyfikenhet på livet har fört mig på många vägar och har försett mig med många historier. When Destiny calls var första filmen i vad som kom att bli en triologi i föräldraskap. Jag hade kommit till den åldern då ens vänner runt omkring en började skaffa barn och att föräldraskap skulle ta så mycket av en människas tid var en helt ny upplevelse för mig. Umgänget med ens bekanta, nu med barn, behövde planeras in på ett helt annat sätt än tidigare. Detta, upplevelser och historier om barn som av olika anledningar inte får eller kan träffa båda sina föräldrar fick mig att vilja filma denna trilogi.

Filmen i media

Under april 2005 visades When Destiny calls vid fyra tillfällen på den numera nedlagda tv-kanalen Nollettan (Kanal Lokal Östergötland). Reaktionerna var positiva och dagstidningen Östgöta Correspondenten skrev en artikel om filmen.

Se filmen

playlogga Titta!
playerlogga Titta! (YouTube)